*Disclaimer*
Detta är min första blogg, underliga stavfel kommer att förekomma. =)
Jaha då var det dags, Dagens middag! :)
Alla har nog sina special recept på köttfärsås, "Farmors gammla recept!" etc. :), Det är alltid lika kul att smaka på köttfärsås faktiskt, för det blir oftast bra hur man än gör det! Och är nog den vanligaste rätten man brukar göra. :)
Jag tänkte ialf dela med mig av mitt recept, jag har gjort köttfärsås bra mycket, och jag gillar att testa nya saker hela tiden. Så med åren har det blevit mer och mer ingredienser . =)
Men vi börjar väll, Det du behöver:
500g köttförs/älgfärs
Vitlök
Gul lök
Grädde (Riktig grädde, inge fjant)
Sambal Oelek
Krossade tomater
Färska Champinjoner
Paprika
Peppar+salt
Margarin
Jag börjar med att fräsa på en rejäl klick med margarin och sedan börja steka köttfärsen.
Medans den steks så är jag noga med att hacka ner den så mycket som möjligt för att inte få klumpar med kött.
Medans man steker kan man börja hacka lök samt vitlök och champinjonerna.

Jag brukar salta på köttfärsen och hälla i den gula löken strax innan den blir klar och röra om, så det får osa in sig lite och löken får fräsas in lite i köttfärsen.
När köttfärsen är färdigstekt häller jag i en burk krossade tomater, och ca 3dl riktig grädde.. (blir inte lika bra med matlagningsgrädde)"(fyll ut med mjölk om det blir för lite)", I med championjonerna . Sedan rör jag om lite och tar 2tsk sambal oelek, Man kan ta mer om man vill ha väldigt starkt, men 2-3 räcker gott. Rör om igen och peppra på med lite svartpeppar, grov eller mald.
Låt sedan detta stå och puttra någon minut och häll sedan i den hackade vitlöken.
Låt det fortsätta puttra ett tag, Medans kan du börja hacka upp paprikan.. Jag brukar köpa 3st olika för att få lite mix i köttfärsen, men jag hackar nog bara upp hälften. I detta skede så får inte så mycket mer plats i stekpannan. :)

Smaka av köttfärsen, är den för tam nu
så hä i mer salt! Fega inte med saltet! Eller så kan man hä i lite soja för att även få lite rundare och mer knäckebrun färg på hela såsen..
När du känner dig nöjd med smaken och det har puttrat på ett tag så hä i paprikan, ställ sedan av stekpannan direkt eller låt puttra någon minut till. Det viktiga här är att paprikan inte får bli mjuk! den ska ha sin knapriga konsistens.

Sammanfattning:Svårighetsgrad: Enkel.
Disk: Medium.
Ekonomi: Billigt.
Hälsosamt: Lagomt. :)
Servera till ris eller pasta. Hoppas det smakar bra om någon testar det!